Sałatka tabbouleh

Sałatka tabbouleh
Oceń przepis:
37 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 29)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia arabska
Ilość osób:
6

Składniki:

  • ½ szklanki kuskusu
  • 2 pomidory
  • posiekane (1½ szklanki)
  • 3 szalotki (biała i zielona część)
  • posiekane (1 szklanka)
  • 2-3 szklanki posiekanej natki pietruszki
  • 1 ogórek
  • obrany
  • posiekany
  • ½ szklanki posiekanej mięty
  • ¼ łyżeczki świeżo startej skórki cytryny
  • 2 łyżki świeżego soku z cytryny
  • ⅓ szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • ¼ łyżki soli (ew. więcej do smaku)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Opłukać kuskus pod zimną bieżącą wodą. Namoczyć w zimnej wodzie na 20 minut. Odsączyć, wsypać do dużej miski. Dodać pomidory, dymkę, pietruszkę, ogórek i miętę. Wymieszać. Wymieszać razem sok i skórkę z cytryny, oliwę i sól. Polać sałatkę, wymieszać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA