Sałatka ryżowa

Przepis z programu Zabawa w gotowanie (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Sałatka ryżowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

400g ryżu

3 dojrzałe pomidory

1 duża zielona papryka

garść czarnych oliwek

5 jajek

1 puszka kukurydzy

1 puszka tuńczyka

1 puszka anchois

4 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżka octu winnego

1 łyżka musztardy

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Do dużego garnka nalej wody, dodaj łyżeczkę soli i zagotuj. Wsyp ryż i gotuj przez ok. 8 minut na dużym ogniu. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w grubą kostkę. Jajka ugotuj na twardo w garnku razem z ryżem. Pomidory pokrój w ćwiartki. Kukurydzę przełóż na durszlak, przelej pod bieżącą wodą, poczekaj aż odcieknie i wrzuć do miski.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z gruszek i awokado
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Sałatka z ogórka i z liczi
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
Sałatka z ośmiornicy po grecku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.