Grzegorz  Łapanowski

Sałatka różowa


Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

odsłon: 7121

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

5 ugotowanych na parze ziemniaków średniej wielkości

4 ugotowane na parze buraki

1 pęczek natki pietruszki

1-2 ząbki czosnku

½ czerwonej cebuli

1 wędzona makrela

½ szklanki jogurtu

sól

pieprz

oliwa

świeża kolendra

2 łyżki prażonych pestek dyni

1 łyżka oleju z pestek dyni

 

 

Przygotowanie:


Ziemniaki, cebulę i buraki pokroić w kostkę. Do jogurtu dodać posiekaną natkę, roztarty czosnek. Wymieszać z warzywami. Odstawić do lodówki, aby smaki się przegryzły. Sałatkę wyłożyć na talerz, posypać mięsem wędzonej makreli, prażonymi pestkami dyni. Polać odrobiną oleju z pestek dyni.

powrót

Podobne przepisy

Fasolka szparagowa z kukurydzą
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sałatka z ogórka z orzechami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tajska sałatka z ośmiornicy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.