Maryla Musidłowska

Sałatka owocowa


Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 5989

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

puszka kompotu brzoskwiniowego

3 pomarańcze

2 jabłka

1 grejpfrut

2 banany

1,5 szklanki winogron

orzechy włoskie

sok z 2 cytryn

kieliszek wina moscatel

łyżka ekstraktu waniliowego na burbonie

mrożonka owocowa

 

Przygotowanie:

Otwórz puszkę z kompotem. Sok wlej do miski. Wciśnij sok z dwóch cytryn. Wlej kieliszek wina i łyżkę wanilii. Brzoskwinie pokrój na mniejsze kawałki. Przekrój winogrona i wyjmij pestki. Wyszoruj pomarańcze i grapefruity. Okrój owoce ze skórki. Wykrój kawałki miąższu spomiędzy błonek. Wrzuć do miski. Wyciśnij sok, który pozostał w okrojonych skórkach. Obierz i pokrój jabłka i banany. Dodaj do miski. Posiekaj orzechy i wrzuć do sałatki. Wsyp mieszankę mrożonych owoców. Kiedy owoce się rozmrożą, całość się ochłodzi, a smaki połączą.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.