Sałatka ostro–słodka

Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Sałatka ostro–słodka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

dmuchana pszenica

papryczki chilli

świeża kolendra

mango

ugotowane ziemniaki

gotowa mieszanka chat masala (cynamon

imbir

mielony mak

suszone mango)

czerwona cebula

ostry sos chilli

słodki sos tamaryndowy

 

 

Przygotowanie:


Wrzucić do miski dmuchaną pszenicę, pokrojone papryczki, posiekaną kolendrę, pokrojone mango i ziemniaki, chat masalę, pokrojoną w plasterki cebulę i dokładnie wszystko wymieszać. Wlać sos chilli i sos tamaryndowy, ponownie wszystko wymieszać. Wstawić na pół godziny do lodówki. Podawać sałatkę przybraną smażonym makaronem i cebulą.

powrót

Podobne przepisy

Buraki marynowane po grecku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Ratatouille
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka ziemniaczana z chili i dymką
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Sałatka panzanella
Przepis z programu Chleby Paula Hollywooda (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.