Sałatka ostro–słodka

Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Sałatka ostro–słodka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

dmuchana pszenica

papryczki chilli

świeża kolendra

mango

ugotowane ziemniaki

gotowa mieszanka chat masala (cynamon

imbir

mielony mak

suszone mango)

czerwona cebula

ostry sos chilli

słodki sos tamaryndowy

 

 

Przygotowanie:


Wrzucić do miski dmuchaną pszenicę, pokrojone papryczki, posiekaną kolendrę, pokrojone mango i ziemniaki, chat masalę, pokrojoną w plasterki cebulę i dokładnie wszystko wymieszać. Wlać sos chilli i sos tamaryndowy, ponownie wszystko wymieszać. Wstawić na pół godziny do lodówki. Podawać sałatkę przybraną smażonym makaronem i cebulą.

powrót

Podobne przepisy

Paratha z ostrym ziemniaczanym farszem
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Jajecznica billa
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Smażone kwiaty cukinii
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.