Sałatka ostro–słodka

Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Sałatka ostro–słodka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

dmuchana pszenica

papryczki chilli

świeża kolendra

mango

ugotowane ziemniaki

gotowa mieszanka chat masala (cynamon

imbir

mielony mak

suszone mango)

czerwona cebula

ostry sos chilli

słodki sos tamaryndowy

 

 

Przygotowanie:


Wrzucić do miski dmuchaną pszenicę, pokrojone papryczki, posiekaną kolendrę, pokrojone mango i ziemniaki, chat masalę, pokrojoną w plasterki cebulę i dokładnie wszystko wymieszać. Wlać sos chilli i sos tamaryndowy, ponownie wszystko wymieszać. Wstawić na pół godziny do lodówki. Podawać sałatkę przybraną smażonym makaronem i cebulą.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka w kolorach reggae
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
Sałatka cezara
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka z homara z grejpfrutem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.