Sałatka nicejska

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 59)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Sałatka nicejska
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 kawałki tuńczyka (po 150 g każdy)

łyżka musztardy

200 ml octu estragonowego

oliwa

50 g soli

2 posiekane chili

2 gałązki rozmarynu

ćwierć filiżanki natki pietruszki

ćwierć filiżanki czarnych albo zielonych oliwek

2 czerwone papryki pokrojone w paski

200 g zblanszowanej fasolki szparagowej

ćwierć filiżanki liści bazylii

3 pokrojone dymki

4 anchois

100 g ziemniaków

4 jajka

Przygotowanie:

Tuńczyka przyprawić solą i pieprzem i upiec na grillu. Jajka i ziemniaki ugotować, a następnie pokroić w ćwiartki. Przygotować sos z musztardy, octu i oliwy. Wszystkie składniki sałatki wymieszać w dużej misce i polać sosem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.