Sałatka nicejska z łososiem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Sałatka nicejska z łososiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 x 150 g łososia bez skóry

1 filiżanka zblanszowanej fasolki szparagowej

pół posiekanej czerwonej cebuli

2 filiżanki pokrojonych w kostkę słodkich ziemniaków

1 filiżanka natki pietruszki

2 jajka na twardo

 

Sos:

1 łyżka skórki z cytryny

1 łyżka tymianku

1 łyżeczka octu winnego

1 łyżeczka musztardy ziarnistej

1 łyżka oliwy

1 łyżeczka soli

pół łyżeczki białego pieprzu

Przygotowanie:

Ziemniaki i łososia ugotować na parze (powinien być lekko surowy w środku). Odstawić rybę na 10 minut, następnie podzielić na kawałki.
Połączyć składniki sosu.
W misce wymieszać fasolę, cebulę słodkie ziemniaki i natkę pietruszki. Skropić dressingiem. Tak przygotowaną sałatkę przełożyć na dwa talerze. Dołożyć połówki ugotowanych, obranych jajek. Na wierzchu położyć kawałki ryby, całość skropić sosem.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka warzywna z jajkiem i pikantnym sosem orzechowym
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
Sałatka z wędzoną rybą, sezamem i mango
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.