Ewa Chodakowska

Sałatka na ciepło z soczewicą i ciecierzycą


Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania dietetyczne

Sałatka na ciepło z soczewicą i ciecierzycą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

100 g zielonej soczewicy

1 puszka ciecierzycy

1 garść pomidorków koktajlowych

2 czerwone cebule

1 marchew

1 pęczek mięty

10 czarnych oliwek

100 g sera koziego

1 cytryna

4 łyżki oliwy

 

Przygotowanie:

Ugotuj soczewicę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu przepłucz, aby była sypka.
Ciecierzycę z puszki odcedź z zalewy i dokładnie przepłucz. Wymieszaj ciecierzycę z soczewicą, dodaj pokrojoną drobno marchewkę, przecięte na pół pomidorki, słupki cebuli.
Dodaj listki mięty, oliwki, pokruszony ser kozi, skrop cytryną oraz oliwą i wymieszaj.

powrót

Podobne przepisy

Zupa ziemniaczana z topinamburem i chipsami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Fasolka szparagowa z pomidorami
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Bakłażany duszone w pomidorach
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Oscypek z burakami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Slow food (odc.8)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tofu z pomidorami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.