Delia  Smith

Sałatka na ciepło z cydrem i topionym serem camembert


Przepis z programu Delia na zimę (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Sałatka na ciepło z cydrem i topionym serem camembert
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 dojrzały ser Camembert

2 łyżki stołowe creme fraiche

1 – 2 łyżki stołowe wytrawnego cydru

sałata Cos

rukola

1 jabłko (koksa)

 

 

Przygotowanie:


Ser topimy w rondelku z creme fraiche i cydrem. Jabłko kroimy w cienkie plasterki, moczymy w cydrze, by nie zbrązowiały i mieszamy z liśćmi sałaty i rukoli. Polewamy gorącym sosem serowym i posypujemy czosnkowymi grzankami.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z orzechami włoskimi i winegretem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka owocowa
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka cesarska
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.