Sałatka morelowa z wodą pomarańczową i pistacjami

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Sałatka morelowa z wodą pomarańczową i pistacjami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 morele

2 brzoskwinie

2 łyżki cukru

2 łyżki miodu

kilka kropel wody pomarańczowej

2 łyżki pokrojonych pistacji

 

Przygotowanie:

Zagotować wodę w dużym garnku. Naciąć spody owoców na krzyż. Wrzucić na minutę do wrzątku. Przełożyć do wody z lodem. Obrać ze skórki, wyjąć pestki i skroić na plasterki do płytkiego półmiska.
Włożyć cukier i miód do rondelka, dolać pół miarki wody. Gotować przez 5 minut. Zdjąć z gazu i dolać kilka kropel wody pomarańczowej. Zalać owoce, posypać pistacjami i podawać z łyżką cr?me fraîche z boku.


UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

powrót

skomentuj przepis

guzdek71

postów: 4

23.01.2013 15:55

CYTUJ

..

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.