Sałatka mix sałat

Przepis z programu Dietosfera (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Sałatka mix sałat
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

kilka listków roszponki

sałaty freeze

rukoli

1 mały słoiczek sosu bazyliowego pesto

1 łyżka oliwy z oliwek

ziarna z jednego owocu granatu

2 grube plastry sera halloumi

2 plasterki szynki parmeńskiej

1 świeża figa

2 łyżki stołowe octu balsamicznego

cukier brązowy

30 g orzechów nerkowca

 

Przygotowanie:

Oliwę z oliwek, pesto i kilka ziarenek granatu wymieszać aż powstanie gęsty sos. Dodać sałaty i ponownie wymieszać. Na patelni uprażyć nerkowce. Ser zawinąć szynką i usmażyć na patelni grillowej. Ocet i brązowy cukier ugotować aż zgęstnieje, dodać figę pokrojoną w ćwiartki, ponownie gotować przez 1 minutę i odstawić. Na talerzu ułożyć sałatę, na wierzch położyć smażony ser. Polać sosem balsamicznym z figami, posypać prażonymi orzechami i resztą ziarenek granatu.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.