Sałatka makaronowa z tempeh i grzankami ze słodkich ziemniaków

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka makaronowa z tempeh i grzankami ze słodkich ziemniaków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

paczka makaronu gryczanego

łyżka arame

filiżanka pokrojonego w kostkę tempeh

filiżanka pokrojonych w kostkę słodkich ziemniaków

pół łyżki oleju słonecznikowego

2 łyżeczki oleju sezamowego

pół filiżanki prażonego sezamu

łyżka soku z cytryny

2 łyżki tamari

łyżka syropu z agawy

łyżeczka mirin

łyżeczka octu ryżowego

płat nori

filiżanka kiełków słonecznika



Przygotowanie:

Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodać arame, odcedzić i przełożyć do miski.

Ziemniaki i tempeh ułożyć na blasze do pieczenia. Skropić olejem słonecznikowym i sezamowym, posypać sezamem i wymieszać. Piec, aż powstaną rumiane grzanki. W miseczce wymieszać sok z cytryny, tamari, mirin, syrop z agawy i ocet. Polać makaron. Przełożyć go na talerze, posypać grzankami, posiekanym nori i kiełkami słonecznika.

powrót

Podobne przepisy

Makaron z trzema serami
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Penne z sosem grzybowym
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 39)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kluski leniwe z serem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Amatriciana
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 62)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kluski drożdżowe na parze
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Gnocchi z sera ricotta w sosie z królika
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.