Delia  Smith

Sałatka kuskus z pieczonymi warzywami


Przepis z programu Delia na lato (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Sałatka kuskus z pieczonymi warzywami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

30 dag kuskus

bulion

pieczone warzywa

ser kozi

czosnek

zioła

mieszane liście sałaty

nasiona czarnej cebuli

 

 

Przygotowanie:


30 dag makaronu kuskus zalewamy bulionem, mieszamy i odstawiamy na 5 minut, po czym spulchniamy widelcem. Na warstwie kuskus układamy pieczone warzywa, wzbogacone fenkułem. Kozi ser z czosnkiem i ziołami lub zwykłą fetę kroimy w niewielką kostkę i posypujemy nim warzywa.
Tuż przed podaniem na wierzchu układamy mieszane liście sałaty. Skrapiamy niewielką ilością dressingu – resztę przelewamy do miseczki i podajemy na stół wraz z sałatką, którą na koniec posypujemy nigellą, czyli nasionami czarnej cebuli.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z zielonej papai
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Sałata liońska
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka z bresaolą
Przepis z programu Dwóch łakomych Włochów 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.