Sałatka kalafiorowa

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Sałatka kalafiorowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

niewielki kalafior lub połówka dużego

posiekany ząbek czosnku

2 garście suszonych na słońcu pomidorów w oliwie

2 garście czarnych oliwek w plasterkach

2 garście pociętych świeżych liści estragonu lub bazylii

skórka i sok z cytryny do smaku

oliwa z pierwszego tłoczenia do skropienia

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Połamać kalafior na różyczki, odrzucając głąb. Cienko je pokroić i wrzucić do miski. Wymieszać z czosnkiem, pomidorami, oliwkami, estragonem i skórką z cytryny. Wycisnąć sok z cytryny. Posolić i popieprzyć. Dobrać ilości składników do smaku.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.