David Gaboriaud

Sałatka jesienna z wołowiną i kasztanami jadalnymi


Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia portugalska

odsłon: 814

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

mieszanka sałat jesiennych: rukiew wodna, cykoria pokrojona, sałata dębowa (liście)

200 g steku z wołowiny np. z udźca, pokrojonego w cienkie plasterki

pół jabłka pokrojonego w julienne (zapałki)

1 łyżka suszonych rodzynek

kasztany jadalne pieczone

oliwa z oliwek

sok z ½ cytryny

cebula dymka (biała część pokrojona w talarki)

Przygotowanie:

W misce wymieszaj sałaty z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, dopraw do smaku. Dodaj jabłka, rodzynki, dymkę, wymieszaj.
Na patelni podsmaż mięso, aż zmieni kolor z czerwonego na brązowy, odstaw.
Serwuj sałatę na dużym talerzu, dodaj mięso oraz kasztany jadalne.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.