Gary  Rhodes

Sałatka cezara


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Sałatka cezara
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

główka sałaty rzymskiej

50g parmezanu (25g startego

reszta w wiórkach)

 

 

Przygotowanie:


Do robota kuchennego wrzuć majonez, filety z sardeli, kapary, rozgniecione ząbki czosnku, musztardę. Wlej nieco sosu worcester i tabasco oraz sok z cytryny. Zmiksuj.
Liście sałaty porwij na kawałki wielkości kęsa. Polej dressingiem. Dosyp 25g startego parmezanu. Wymieszaj. Z reszty sera zrób wiórki. Przełóż sałatę do miseczki. Posyp wiórkami z parmezanu.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.