Anna Olson

Sałatka „trzy fasolki”


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka „trzy fasolki”
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

250 g świeżej zielonej fasolki szparagowej

250 g świeżej żółtej fasolki szparagowej

1 puszka (400 g) fasoli Romano

odsączonej i przepłukanej

½ dużej słodkiej cebuli

pokrojonej w cienkie plasterki

½ szklanki cienko pokrojonego selera naciowego albo 2 łyżeczki drobno posiekanego świeżego lubczyku

¼ szklanki octu malinowego

1 łyżka drobno posiekanego świeżego tymianku cytrynowego

2 łyżki oliwy

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Fasolkę szparagową opłucz i obierz, odcinając szypułki. Blanszuj ją we wrzątku przez 4-5 minut, aż lekko zmięknie i włóż do miski z zimną wodą. Wymieszaj trzy odmiany fasolki z cebulą i selerem naciowym / lubczykiem. Dodaj ocet, tymianek i oliwę. Wymieszaj, dopraw do smaku i wstaw do lodówki przed podaniem.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.