Andrzej Polan

Sałata z malinami, bursztynem i winegretem do wiejskiego chleba


Przepis z programu Polska ze smakiem 4
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałata z malinami, bursztynem i winegretem do wiejskiego chleba
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 pęczek liści młodej botwinki

1 opakowanie liści młodego szpinaku

200 g malin

60 g cukru

2 cebule dymki

100 g sera Bursztyn

100 g orzechów włoskich

natka pietruszki

2 łyżki octu jabłkowego

3 łyżki oleju Kujawskiego z bazylią i cytryną

1 łyżka miodu

1 łyżeczka musztardy dijon

sól

pieprz

Przygotowanie:

Cukier skarmelizuj i polej karmelem orzechy, wstrząsając nimi. Wysyp wszystko na pergamin. Do słoika dodaj ocet, olej z bazylią i cytryną, zmiksowane maliny, miód, sól, pieprz. Słoik zakręć i wszystko energicznie wstrząśnij.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.