Sałata z fetą i pestkami granatów

Przepis z programu Mali producenci wchodzą na rynek (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałata z fetą i pestkami granatów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300 g fety

cytryna do skropienia

2 roztarte ząbki czosnku

110 g migdałów w płatkach

4 garści mieszanki sałatowej (rukola

szpinak i rukiew wodna)

2 łyżki oliwy

1 łyżeczka oleju sezamowego

sól i świeżo zmielony pieprz

nasiona z dwóch granatów

 

 

Przygotowanie:


Na półmisku ułożyć plastry fety, skropić cytryną i posypać czosnkiem. Odstawić do lodówki na trzy godziny. Podprażyć płatki migdałów na złoto. W misce wymieszać listki sałatowe z oliwą, olejem sezamowym, solą i pieprzem. Do miski pokruszyć fetę, posypać nasionami granatów i prażonymi płatkami migdałów. Podawać natychmiast.

Przepis na podstawie programu „Mali producenci wchodzą na rynek”

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.