Kylie Kwong

Sałata lodowa po chińsku


Przepis z programu Kylie Kwong - czysta magia (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Sałata lodowa po chińsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ główki sałaty lodowej

100 g liści młodego szpinaku

1 ¼ filiżanki listków mięty

1/3 filiżanki dymki

posiekanej „w zapałkę”

szczypta mieszanki pieprzu seczuańskiego z solą (patrz: osobny przepis)

 

 

Przygotowanie:


Poodrywać liście sałaty, dokładnie umyć. Liście porwać na spore kawałki. Ułożyć w misce sałatę, listki mięty i szpinaku i dymkę. Przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę.
W misce wymieszać składniki dressingu. Gotowym dressingiem polać schłodzone liście, wymieszać. Ułożyć na półmisku, posypać mieszanką pieprzu seczuańskiego z solą.

powrót

skomentuj przepis

lolepek

postów: 8

08.06.2014 22:32

CYTUJ

kkkk

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.