Gary  Rhodes

Sałata i migdały z maślanym dressingiem


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałata i migdały z maślanym dressingiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

rukiew i rukola albo mieszanka sałat

świeże i prażone migdały

 

 

Przygotowanie:


Do miski wrzuć rukiew i rukolę albo mieszankę sałat. Na patelni roztop masło. Do miski wlej oliwę i olej arachidowy oraz ocet balsamiczny. Wyciśnij nieco soku z cytryny, dopraw solą i pieprzem. Gdy masło zbrązowieje, wlej je do dresingu. Posyp sałatę świeżymi i prażonymi migdałami, polej dressingiem. Podawaj do tarty z wędzonego pstrąga.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.