Jacques Reymond

Salami


Przepis z programu Tajemnice domowych przepisów (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Salami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 kg grubo zmielonej wieprzowiny

1 kg tłuszczu wieprzowego (grubo zmielonego)

84-90 g soli (28-30 g na każde kilo mięsa)

czarny pieprz (zgnieciony)

suszone ostre chili do smaku

nasiona kopru włoskiego

całe lub zmielone

do smaku

papryka w proszku do smaku

osłonki na kiełbasę

1 cytryna

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać mięso, sól, pieprz, chili, koper włoski i paprykę i odstawić na ok. 3 godziny.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.