Marieta  Marecka

Sakiewki z fetą


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z grilla

odsłon: 3156

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 3
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 1.0

Składniki:

1 cukinia

2 pomidory

1 opakowanie sera feta

oliwki czarne

2 ząbki czosnku

świeże zioła

oliwa

sól

pieprz

1 cebula czerwona

 

Przygotowanie:

Cukinię kroimy w grubsze półplasterki, pomidory w ćwiartki, a fetę w mniejsze kawałki lub kruszymy w palcach. Czosnek kroimy drobno, a cebulkę w zgrabne paseczki (półplasterki).
Na podwójnie złożonym kawałku foli aluminiowej o wielkości ok. 15 x 15 cm układamy na środku kawałki cukinii, pomidory, cebulkę, oliwki, czosnek przyprawiamy całość solą i pieprzem i świeżymi ziołami, na koniec posypujemy serem feta i skrapiamy oliwą.
Zawijamy szczelnie folię w pakieciki. W ten sposób szykujemy kolejne paczuszki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 160 stopni lub na rozgrzany grill. Pieczemy ok. 15 minut. Podajemy z pajdą razowego chleba lub ciepłą bagietką czosnkową.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.