Sakiewki z chleba górskiego

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 58)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Sakiewki z chleba górskiego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

placki chleba górskiego

2 duże kulki bocconcini albo mozzarelli

pół filiżanki migdałów

ząbek czosnku

filiżanka liści bazylii

pół filiżanki oliwy

łyżeczka soli morskiej

filiżanka ugotowanej i pokrojonej dyni japońskiej ze skórką

łyżka ziaren sezamu

Przygotowanie:

Migdały, czosnek i bazylię zmiksować z oliwą. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać pokrojoną dynię i wymieszać. Złożyć po dwa placki chleba górskiego. Nałożyć na nie po 2 łyżki dyni wymieszanej z pesto. Dodać pokruszony ser. Chleb złożyć w kształt sakiewki i spiąć wykałaczką. Skropić oliwą i posypać ziarnami sezamu. Piec przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.