Sakiewka z łososia wędzonego - danie w 15 minut

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: ryba z Tomaszem Jakubiakiem
trudność: łatwe
rodzaj dania: Warsztaty smaku kuchni+: dania z ryby

Sakiewka z łososia wędzonego - danie w 15 minut
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

średniej wielkości plaster wędzonego łososia

1 łyżka twarogu

szczypior

2 łyżki mleka kokosowego

1 łyżeczka soku z pomarańczy

1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy

sól

pieprz czerwony

karambola (dla ozdoby)

 

 

Przygotowanie:


Sporządzić farsz do sakiewki z łososia mieszając ze sobą twaróg, drobno pokrojony szczypior, mleko kokosowe, sok i skórkę z pomarańczy, sól oraz pieprz utarty w moździerzu. Na plaster łososia wyłożyć farsz, zwinąć i uformować na kształt sakiewki. Sakiewkę związać szczypiorem oraz przybrać kawałkiem karamboli.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.