Annabel  Langbein

Sajgonki z wieprzowiną i kolendrą


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

Sajgonki z wieprzowiną i kolendrą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

gotowe ciasto na sajgonki

olej do smażenia



nadzienie:

600 g chudej mielonej wieprzowiny

2 łyżki startego imbiru

¼ szklanki pokrojonych kasztanów wodnych z puszki

2 łyżeczki oleju sezamowego

2 łyżki sosu sojowego

skórka starta z jednej cytryny

¼ szklanki posiekanej kolendry

2 pokrojone dymki



Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 200 °C. Wszystkie składniki nadzienia wymieszać. Nakładać na płaty ciasta. Zawijać jak krokiety. Układać zawinięciem do dołu na blaszce. Patelnię rozgrzać, nalać olej tak, aby pokrywał dno. Sajgonki obsmażyć do zrumienia. Przełożyć na blaszkę. Wstawić do piekarnika, piec 10 minut. Podawać z sosem do maczania.



powrót

Podobne przepisy

Ośmiorniczki w czerwonym winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Suszone chipsy z tortilli podawane z salsą pomidorowo–kolendrową
Przepis z programu Spalony? (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Tortille
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Naleśniki starokornickie
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pudding chlebowy z mazowiecką nutą
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Bułka z farszem na przekąskę
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.