Sajgonki z ciasta sojowego

Przepis z programu Nancy Lam Bananowe bakłażany (odc. 2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

Sajgonki z ciasta sojowego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

placki z ciasta sojowego

kurczak

obrane i wyżyłowane krewetki

orzechy wodne

5 szalotek

marchewka

ząbek czosnku

pół łyżeczki czarnego pieprzu

pół łyżeczki soli kamiennej

1 łyżka sosu ostrygowego

1 łyżka sosu sojowego

1 łyżka oleju sezamowego

1 żółtko

 

 

Przygotowanie:


Półtorej łyżeczki skrobii kukurydzianej. Zmielić kurczaka i krewetki, wrzucić drobno posiekane orzechy wodne, szalotki, marchewkę pokrojoną w cienkie paseczki i ząbek czosnku. Posolić, dodać sos ostrygowy, sos sojowy, olej sezamowy, żółtko i półtorej łyżeczki skrobii kukurydzianej. Placki z mąki sojowej przecinamy na pół. Napełniamy je nadzieniem i sklejamy masą z skrobii kukurydzianej i wody. Gotujemy sajgonki na parze 10 minut, a następnie smażymy na oleju na złotobrązowy kolor.

powrót

Podobne przepisy

Risotto
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka z homara z grejpfrutem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Szafranowy ryż z ragout z ryb
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Smażone kalmary podane z sosem tatarskim
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.