Sajgonki z ciasta sojowego

Przepis z programu Nancy Lam Bananowe bakłażany (odc. 2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

Sajgonki z ciasta sojowego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

placki z ciasta sojowego

kurczak

obrane i wyżyłowane krewetki

orzechy wodne

5 szalotek

marchewka

ząbek czosnku

pół łyżeczki czarnego pieprzu

pół łyżeczki soli kamiennej

1 łyżka sosu ostrygowego

1 łyżka sosu sojowego

1 łyżka oleju sezamowego

1 żółtko

 

 

Przygotowanie:


Półtorej łyżeczki skrobii kukurydzianej. Zmielić kurczaka i krewetki, wrzucić drobno posiekane orzechy wodne, szalotki, marchewkę pokrojoną w cienkie paseczki i ząbek czosnku. Posolić, dodać sos ostrygowy, sos sojowy, olej sezamowy, żółtko i półtorej łyżeczki skrobii kukurydzianej. Placki z mąki sojowej przecinamy na pół. Napełniamy je nadzieniem i sklejamy masą z skrobii kukurydzianej i wody. Gotujemy sajgonki na parze 10 minut, a następnie smażymy na oleju na złotobrązowy kolor.

powrót

Podobne przepisy

Smażone steki i krewetki z sosem aioli
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Małże po chińsku
Rick Stein
Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina Francuski rynek i kałamarnice z Portland (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Mule po prowansalsku
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krewetki opiekane na trzcinie cukrowej
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Makaron z owocami morza  al cartoccio
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.