Sajgonki z ciasta sojowego

Przepis z programu Nancy Lam Bananowe bakłażany (odc. 2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

Sajgonki z ciasta sojowego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

placki z ciasta sojowego

kurczak

obrane i wyżyłowane krewetki

orzechy wodne

5 szalotek

marchewka

ząbek czosnku

pół łyżeczki czarnego pieprzu

pół łyżeczki soli kamiennej

1 łyżka sosu ostrygowego

1 łyżka sosu sojowego

1 łyżka oleju sezamowego

1 żółtko

 

 

Przygotowanie:


Półtorej łyżeczki skrobii kukurydzianej. Zmielić kurczaka i krewetki, wrzucić drobno posiekane orzechy wodne, szalotki, marchewkę pokrojoną w cienkie paseczki i ząbek czosnku. Posolić, dodać sos ostrygowy, sos sojowy, olej sezamowy, żółtko i półtorej łyżeczki skrobii kukurydzianej. Placki z mąki sojowej przecinamy na pół. Napełniamy je nadzieniem i sklejamy masą z skrobii kukurydzianej i wody. Gotujemy sajgonki na parze 10 minut, a następnie smażymy na oleju na złotobrązowy kolor.

powrót

Podobne przepisy

Mule po belgijsku
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia belgijska
Owoce morza w papierowym zawiniątku
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Pikantne mule z fasolą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
(odc.15)krewetki w ognistym sosie
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Curry z homarów
Przepis z programu Floyd w Indiach (odc.2) Goa
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.