Jacques Pépin

Sabayon z truskawkami


Przepis z programu Julia i Jacques gotują w domu
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery

Sabayon z truskawkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

450 do 650 gramów świeżych

dojrzałych truskawek

łyżka cukru lub trochę więcej

do smaku

2 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytryny lub trochę więcej

do smaku

 

 

Przygotowanie:


Na godzinę przed podaniem deseru opłukać truskawki (z szypułkami) i osączyć, rozkładając na papierowym ręczniku. Usunąć szypułki. Truskawki pokroić wzdłuż na połówki lub na ćwiartki. Przełożyć do miski. Posypać cukrem i skropić sokiem z cytryny. Ostrożnie wymieszać. Spróbować. W razie potrzeby dodać więcej cukru lub soku z cytryny. Odstawić na bok do macerowania.

powrót

Podobne przepisy

Creme patissiere z owocami i cynamonem podany z sękaczem
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Sorbet ananasowo-kokosowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pudding jamajski
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
Truskawkowa granita
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Wytrawny deser z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.