Bill Granger

Ryż zapiekany z kapustą pekińską, groszkiem i imbirem


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Ryż zapiekany z kapustą pekińską, groszkiem i imbirem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kawałek świeżego imbiru

olej

½ filiżanki pokrojonej kapusty pekińskiej

sól

chińskie wino ryżowe Shaoxing

filiżanka ryżu

1 ½ filiżanki wody

filiżanka zielonego groszku (z mrożonki)

 

 

Przygotowanie:


Na dno naczynia żaroodpornego włożyć pokrojony w słupki imbir, polać olejem, dorzucić kapustę i pogotować chwilę na średnim gazie, aż kapusta zmięknie. Doprawić solą, wlać trochę wina i wymieszać. Dodać wypłukany i odsączony ryż, dolać wodę, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160 stopni C na 20 minut. Wyjąć, dodać rozmrożony groszek i zostawić pod przykryciem na 10 minut.

powrót

Podobne przepisy

(odc.05) fagioli all uceletto
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.05)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Buraki marynowane po grecku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Sałatka z młodych jarzyn
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Falafel z fasoli z sałatką
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Makaron z sosem orzechowym
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.