Roger Mooking

Ryż z mlekiem kokosowym


Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Ryż z mlekiem kokosowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Ryż z mlekiem kokosowym:

1 łyżeczka oleju roślinnego

1 łyżeczka ziaren kopru włoskiego

1 łyżeczka ziaren kolendry

2 szklanki ryżu jaśminowego

3 szklanki mleka kokosowego

1 szklanka wody

1 łyżka cukru



Ryż z mlekiem kokosowym

Na średnim ogniu podgrzać olej w średniej wielkości rondlu. Wsypać ziarna kopru włoskiego i kolendry, podsmażyć. Podsmażyć ryż i połączyć z nasionami. Wlać mleko kokosowe, wodę i wsypać cukier. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i dusić pod pokrywką. Dusić przez 30 minut, do czas aż ryż wchłonie płyn i zmięknie, rozdzielić widelcem.



Opracowano na podstawie programu "Nuta ezgotyki na co dzień".







powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.