Agnieszka Kręglicka

Ryż z mlekiem kokosowym


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Ryż z mlekiem kokosowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 szklanka ryżu długoziarnistego

1 szklanka mleka kokosowego z puszki

sól

Przygotowanie:

Ryż opłukać, aż woda przestanie się zabielać, namoczyć przez 20 minut, odcedzić. Zagotować mleko z 1/2 szklanki wody. Do wrzącego płynu wsypać mokry ryż, zamieszać. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć gaz i gotować pod przykryciem, aż cały płyn się wchłonie. Nie mieszać. Spróbować czy jest miękki, zdjąć z ognia i odstawić na 10 minut. Przed podaniem wzruszyć widelcem ziarna, by się rozsypały.

powrót

Podobne przepisy

Tapas z ciecierzycy
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.14)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Fasolka szparagowa z orzechami laskowymi
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka ostro–słodka
Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Pierogi z tofu gotowane na parze
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia chińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.