Annabel  Langbein

Ryż w stylu japońskim


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Ryż w stylu japońskim
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

2 ząbki czosnku, starte na tarce o bardzo drobnych oczkach lub roztarte z odrobiną soli

2 szklanki ryżu do sushi

3 szklanki wody

1 łyżka masła

spora szczypta soli

2 łyżeczki sosu sojowego



do podania:

prażona cebulka

natka pietruszki



Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieścić w rondlu. Podgrzewać mieszając. Przykryć i zagotować. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień na minimalny. Zamieszać, ponownie przykryć i gotować dokładnie 12 minut. Zgasić ogień i pozostawić pod przykryciem na 15 minut. Podawać z prażoną cebulką i natką pietruszki.





© Annabel Langbein

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.