Ainsley Harriot

Rybne pakieciki z ziołami


Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska

Rybne pakieciki z ziołami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

po jednym filecie z ryby na osobę (bez ości

ale ze skórą

przykrojone tak

by miały regularny kształt) -może być pstrąg

łosoś lub tuńczyk

po jednej małej gałązce świeżych ziół na każdy filet: oregano

tymianek

szałwia

rozmaryn

konopny sznurek

namoczony na 15 minut w zimnej wodzie

paski skórki

skrojone z cytryny

sól

pieprz

oliwa do polania

 

 

Przygotowanie:


Każdy filet obwiązać na krzyż namoczonym sznurkiem (jak prezent wstążeczką). Pod sznurek od strony bez skóry wsunąć po gałązce ziół każdego rodzaju. Posypać solą i pieprzem, polać oliwą. Piec na grillu na średnio rozgrzanych węglach (najpierw stroną bez skóry) 3-4 minuty z każdej strony, w zależności od grubości ryby. Podawać na kopczyku listków, przyprawionych oliwą, sokiem z cytryny i pieprzem i solą.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.