Ryba z panch phoron

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: kuchnia bangladeska

Ryba z panch phoron
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 łyżeczka prażonego kminu

1 łyżeczka prażonej kozieradki

1 łyżeczka prażonego kopru włoskiego

1 łyżeczka prażonej gorczycy

1 łyżeczka prażonej czarnuszki

1 łyżeczka prażonego sezamu

2 łyżki mąki z brązowego ryżu (opcjonalnie)

2 filety z piotrosza albo innej białej ryby

1 łyżka oliwy albo oleju z otrębów ryżowych

natka kolendry i limetka do dekoracji

Przygotowanie:

Przyprawy zemleć w młynku albo rozdrobnić w moździerzu. Wymieszać z mąką.
Rybę pokroić na 3-centymetrowe kawałki, osuszyć papierowym ręcznikiem.
Panierować rybę w mące z przyprawami i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Nadmiar oleju odsączyć papierowym ręcznikiem.
Podawać z natką kolendry i kawałkami limetki.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.