Ryba tandoori

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 33)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Ryba tandoori
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

łyżka zielonej pasty curry

pół posiekanej cebuli

ząbek czosnku

łyżeczka startego imbiru

pół pęczka kolendry

¾ filiżanki mleka sojowego

100 g kremowego tofu

łyżeczka skórki otartej z limetki

sok z limetki

filiżanka zielonego groszku

filiżanka pokrojonego bakłażana

200 g ryby (płaskonia

trewala albo lucjana)

filiżanka kiełków fasoli do przybrania

 

 

Przygotowanie:


Curry, cebulę, czosnek, imbir, łodyżki kolendry, tofu, skórkę z limetki, mleko sojowe i sok z limetki zmiksować na gładką masę. Przelać ją na patelnię i zagotować. Dodać groszek i bakłażan. Gotować, aż warzywa będą miękkie. Dołożyć rybę i gotować przez 2 minuty. Przed podaniem przybrać kiełkami fasoli.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.