Ryba rashad

Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Ryba rashad
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

makrele lub inne ryby

masala: świeże kłącza kurkumy

świeży imbir

czerwone papryczki chilli

nasiona kminu rzymskiego i kolendry

goździki

czarny pieprz

czosnek

kardamon

suszone krewetek

cukier

ocet

 

 

Przygotowanie:


Składniki masali zmiksować w blenderze na pastę. Oskrobane i wypatroszone makrele nadziać masalą. Można też włożyć masalę w nacięcia na bokach ryb. Smażyć makrele na oleju, po cztery minuty z każdej strony.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.