Ryba rashad

Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Ryba rashad
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

makrele lub inne ryby

masala: świeże kłącza kurkumy

świeży imbir

czerwone papryczki chilli

nasiona kminu rzymskiego i kolendry

goździki

czarny pieprz

czosnek

kardamon

suszone krewetek

cukier

ocet

 

 

Przygotowanie:


Składniki masali zmiksować w blenderze na pastę. Oskrobane i wypatroszone makrele nadziać masalą. Można też włożyć masalę w nacięcia na bokach ryb. Smażyć makrele na oleju, po cztery minuty z każdej strony.

powrót

Podobne przepisy

Śledzie pod pierzynką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Łosoś w papilotach
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
(odc.12)tatar z łososia z kalafiorem
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.