Annabel  Langbein

Ryba pieczona z grzybami i sosem Teriyaki


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Ryba pieczona z grzybami i sosem Teriyaki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

6 filetów białej ryby o zwartym mięsie (na przykład żabnicy)

2 garści suszonych grzybów (około 20 gramów)

¾ szklanki wrzątku

2 dymki

1 papryczka chili

½ szklanki sosu Teriyaki

2 łyżeczki skrobi kukurydzianej

1 łyżka czarnego sezamu

świeżo mielony pieprz



Przygotowanie:

Grzyby porwać na małe kawałki, wrzucić do miski, zalać wrzątkiem. Odstawić na 15-20 minut.

Piekarnik rozgrzać do 200 °C. Dymkę drobno pokroić, odłożyć część do dekoracji. Resztę dorzucić do grzybów razem z posiekaną papryczką chili. Dodać sos Teriyaki i skrobię. Wymieszać nie pozostawiając grudek. Rybę ułożyć w brytfance, zalać sosem z grzybami. Piec 20 minut. Przed podaniem posypać dymką, czarnym sezamem i świeżo mielonym pieprzem.





© Annabel Langbein

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.