Ewa Chodakowska

Ryba pieczona w pergaminie


Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania dietetyczne

Ryba pieczona w pergaminie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 sola

2 cebule

1 ząbek czosnku

250 g pomidorów cherry

garść oliwek

estragon

2 marchewki

1 koper włoski

kawałek imbiru

1 cytryna

kasza pęczak

Salsa:

garść bazylii

garść mięty

garść estragonu

oliwa

Przygotowanie:

Gotujemy kaszę ok. 14 minut.
Rozgrzewamy piekarnik. Rybę układamy na pergaminie i wkładamy pokrojone warzywa. Zawijamy pergamin i wkładam do piekarnika. Pieczemy 20 minut w temp. 190 stopni.
W tym czasie przygotowujemy sałatkę. Ścieramy marchew, kroimy drobno bulwę kopru włoskiego. Przygotowujemy salsę z zielonych ziół i wszystko miksujemy na emulsję. Salsę dodajemy do pęczaku. Gotową rybę podajemy wraz z pęczakiem i sałatką.

powrót

Podobne przepisy

Łosoś w papilotach
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ryba po balijsku
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 51)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.