Ryba Papuzia marynowana w Goda Masala i mleku kokosowym

Ryba Papuzia marynowana w Goda Masala i mleku kokosowym
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Warsztaty smaku kuchni+: Po-smak świata z Gosią Molską
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rybę należy wyfiletować i pokroić w cienkie plasterki jak do „sashimi”. Podobnie ananasa i przełożyć nim rybę. Każdy plasterek ryby marynujemy w Goda Masala, układamy w naczyniu do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 160 stopni C na około 12 minut. Po 2 minutach wlewamy mleko kokosowe. Dekorujemy listkami bazylii i plasterkami chili.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA