Tomasz Jakubiak

Rumpuć


Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 536

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

½ kg wołowiny bez kości

½ kg łopatki

30 dag boczku wędzonego

½ kg kapusty kiszonej

¼ małej główki białej kapusty

½ kg ziemniaków

2 cebule

3 marchewki

¾ kostki masła

przecier pomidorowy

1-2 kwaśne jabłka

przyprawy: sól, pieprz, kminek, ziele angielskie, liść laurowy

Przygotowanie:

Do dużego garnka wlej wodę. Dodaj pokrojoną w kostkę wołowinę, sól, liść laurowy i ziele angielskie.
Na maśle lub oleju przesmaż pokrojoną w kostkę karkówkę, boczek wędzony i cebulę. Dodaj do wywaru.
Następnie dodaj warzywa: poszatkowaną białą kapustę, rozdrobnioną kapustę kiszoną, pokrojoną w kostkę marchewkę i ziemniaki. Na koniec dolej przecier pomidorowy i dodaj pokrojone kawałki kwaśnego jabłka. Zupę przypraw solą, pieprzem i kminkiem. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Czysta zupa grzybowa
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa z serem i gruszką
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Kartoflanka na wodzie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa krewetkowa z makaronem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Owoce morza
Zupa rybna z wężogłowa z tamaryndą
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.