Tomasz Jakubiak

Rumpuć


Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

Rumpuć
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

½ kg wołowiny bez kości

½ kg łopatki

30 dag boczku wędzonego

½ kg kapusty kiszonej

¼ małej główki białej kapusty

½ kg ziemniaków

2 cebule

3 marchewki

¾ kostki masła

przecier pomidorowy

1-2 kwaśne jabłka

przyprawy: sól, pieprz, kminek, ziele angielskie, liść laurowy

Przygotowanie:

Do dużego garnka wlej wodę. Dodaj pokrojoną w kostkę wołowinę, sól, liść laurowy i ziele angielskie.
Na maśle lub oleju przesmaż pokrojoną w kostkę karkówkę, boczek wędzony i cebulę. Dodaj do wywaru.
Następnie dodaj warzywa: poszatkowaną białą kapustę, rozdrobnioną kapustę kiszoną, pokrojoną w kostkę marchewkę i ziemniaki. Na koniec dolej przecier pomidorowy i dodaj pokrojone kawałki kwaśnego jabłka. Zupę przypraw solą, pieprzem i kminkiem. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Chowder z owocami morza z Nowej Szkocji
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Zupa kominkowa
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Chłodnik z botwinki z pomidorami i rukolą
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa z klopsikami
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa-krem z awokado
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.