Maryla Musidłowska

Ruloniki z szynki z czerwonym i zielonym pesto


Przepis z programu Mammaryla (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 7748

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10 cienkich plasterków szynki wędzonej

300g serka mascarpone

3 łyżki czerwonego pesto

3 łyżki zielonego pesto

2 łyżeczki brandy

5 suszonych pomidorów w zalewie

5 korniszonków

2 łyżki orzeszków pinii

kilka listków bazylii

ostra papryczka

sól

pieprz zielony i czerwony

sok z cytryny

 

 

Przygotowanie:


Posiekaj korniszonki, bazylię, pomidory i ostrą papryczkę. Na suchej patelni zrumień orzeszki piniowe. Połowę serka wymieszaj z czerwonym pesto, połowę z zielonym. Do zielonej pasty dodaj łyżeczkę brandy, drobno posiekane korniszonki i bazylię oraz połowę orzeszków piniowych. Dopraw solą i zielonym pieprzem. Do czerwonej pasty dodaj łyżeczkę brandy, drobno posiekane pomidory i ostrą papryczkę oraz połowę orzeszków piniowych. Dopraw solą i czerwonym pieprzem. Posmaruj plastry szynki nadzieniami. Zwiń jak roladę. Zawiń w folię i wstaw do lodówki. Przed podaniem pokrój w 1,5cm koreczki. Ułóż na półmiskach i obsyp listkami bazylii i czerwonym pieprzem. Skrop sokiem z cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Flądra z ogórkami i koprem
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kwiaty cukinii faszerowane mięsem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Pan bagnat
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Papryka faszerowana
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Smarowidło z pieczonej kaczki
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Dania z kaczki
Rukiew wodna z imbirem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.