Tomasz Jakubiak

Ruloniki z sałaty masłowej faszerowane pastą z ziemniaków


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania na karnawał i imprezę

Ruloniki z sałaty masłowej faszerowane pastą z ziemniaków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 bakłażany

0,5 kg ziemniaków

garść czarnych oliwek

1 czerwona cebula

5 ząbków czosnku

garść natki pietruszki

łyżeczka pasty sezamowej

2 łyżki oliwy

szczypta soli

szczypta pieprzu

sałata masłowa

cytryna

Przygotowanie:

Bakłażany polej oliwą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20 minut.
Ugotowane ziemniaki ubij i przełóż do miski. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę, oliwki, posiekany czosnek, pastę sezamową, upieczonego bakłażana bez skóry i oliwę. Farsz dopraw solą, pieprzem i wymieszaj.
Liście sałaty skrop sokiem z cytryny, a następnie nakładaj na nie pastę. Smacznego!




powrót

Podobne przepisy

Jajka przepiórcze w ziołach
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pasta fresca z domowym pesto
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Polenta z kaszy manny
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Placki i placuszki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zalewajka
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.