Roger Mooking

Rukiew z chrupiącym czosnkiem


Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Rukiew z chrupiącym czosnkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Rukiew z chrupiącym czosnkiem:

2 łyżki oleju roślinnego

2 posiekane ząbki czosnku

2 pęczki rukwi, umytej i osuszonej

sól



Rukiew z chrupiącym czosnkiem:

Na patelni, na dużym ogniu podgrzej olej. Podsmaż czosnek ciągle mieszając, aż zbrązowieje. Dopilnuj, żeby nie przypalił się. Dodaj rukiew i wymieszaj. Duś, aż rukiew przywiędnie (ok. 1-2 min). Dopraw solą.



Opracowano na podstawie programu "Nuta egzotyki na co dzień".

powrót

Podobne przepisy

Gruszki z czarną porzeczką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Panir z salsą pomidorową
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Pasta fresca z domowym pesto
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Teryna warzywna
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.