Donna Dooher

Rozpływające się w ustach ciasteczka


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Rozpływające się w ustach ciasteczka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka (250 ml) skrobi kukurydzianej

¾ szklanki (175 ml) mąki

1 łyżka stołowa (15 ml) mąki

¼ łyżeczki (1 ml) soli

250 g niesolonego masła o temperaturze pokojowej

1 ½ szklanki (375 ml) cukru pudru

1 łyżeczka (5 ml) ekstraktu waniliowego

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. Do małej miski przesiać razem skrobię, ¾ szklanki mąki i sól.
Zmiksować masło i ½ szklanki (125 ml) cukru pudru. Dodać wanilię. Stopniowo dodawać sypkie składniki, ubijając, aż wszystko się połączy. Wyłożyć ciasto na lekko oprószoną mąką

powrót

Podobne przepisy

Ciastka z kozim serem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciasto serowe ze śliwkami
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Ciasteczka mamoul z pistacjami
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia arabska, Kuchnia turecka
Tort wiśniowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ciasto z Earl Grey'em
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Herbata (odc. 6)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.