Brygida Kosel

Rożki z warzywami


Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne

Rożki z warzywami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ciasto francuskie

1 papryka żółta

czerwona

zielona

1 mała cebula

1 cukinia

pieczarki

świeży majeranek

oliwa

czosnek

1 jajko

oregano

 

 

Przygotowanie:


Paprykę żółtą, czerwoną, zieloną, 1 cukinię, parę pieczarek i 1 cebulę drobno pokroić. Zamarynować w oliwie i świeżym majeranku. Dodać czosnek. Całość zgrillować i pozostawić do wystygnięcia. Zimny farsz nałożyć na kwadraty z ciasta francuskiego. Zakleić. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać suszonym oregano. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C przez 15 minut.

powrót

Podobne przepisy

Ser typu camembert marynowany w oleju
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia czeska
Tosty cynamonowe
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska
Pasztet z wątróbek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.