Jola Słoma

Rozgrzewająca owsianka


Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 9974

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

6 łyżek płatków owsianych

garść rodzynek

garść suszonych moreli

garść orzechów włoskich

1/2 łyżeczki cynamonu

szczypta gałki muszkatołowej

1 łyżka miodu gryczanego

1 litr wody

1 banan

1 jabłko

jogurt lub mleko sojowe jako dodatek - ilość według uznania

 

Przygotowanie:

Płatki owsiane i orzechy włoskie prażymy chwilę na suchej patelni. Zalewamy wodą i dodajemy przyprawy, sparzone rodzynki, a także pokrojone w paski sparzone morele. Gotujemy 5 minut na małym ogniu, ciągle mieszając. Na koniec dodajemy pokrojonego w plastry banana, utarte jabłko i miód. Możemy dodać mleko sojowe lub jogurt.

powrót

Podobne przepisy

Soczewica w sosie chilli
Przepis z programu Floyd w Indiach Jaipur (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Ziemniaczki księżnej
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Suflet ziemniaczany
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tortellini z borowikami
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Polenta z kaszy manny
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Placki i placuszki
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.