Jola Słoma

Rozgrzewająca kasza gryczana


Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 8657

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

30 dag kaszy gryczanej

10 dag czerwonej soczewicy

garść łuskanych pestek dyni

garść łuskanych orzechów pistacjowych

garść suszonych borowików

2 łyżki oleju

1 łyżka sosu sojowego

1 łyżeczka majeranku

1 łyżeczka soli

800 ml wody

 

Przygotowanie:

Do garnka z rozgrzanym olejem wrzucamy kaszę gryczaną z pestkami dyni i orzechami pistacjowymi i prażymy przez kilka minut. Wlewamy wodę, dorzucamy soczewicę i grzyby oraz resztę przypraw. Mieszamy, przykrywamy i zostawiamy na małym ogniu aż kasza wchłonie wodę.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.