Rosyjska sałatka owocowa z wódką

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska

Rosyjska sałatka owocowa z wódką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

700 g pokrojonych truskawek albo mieszanych owoców jagodowych

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać składniki syropu i zalać nim owoce. Jajka, cukier i wanilię ubijać podgrzewając w kąpieli wodnej przez 6-8 minut, aż powstanie puszysta masa. Dolać wódkę i ubijać przez 2 minuty. Zdjąć z ognia i dodać kwaśną śmietanę. Owoce ułożyć w miseczkach i zalać glazurą. Zapiekać pod grillem przez 2 minuty.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.