Rosół wieprzowy z makaronem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Rosół wieprzowy z makaronem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 filiżanki bulionu

5-6 filiżanek makaronu ramen

ćwierć filiżanki posiekanej dymki

ćwierć filiżanki pokrojonej marchewki

ćwierć filiżanki groszku

szpinak

 

Bulion:

24 filiżanki wody

2 filiżanki suszonych grzybów shiitake

2 kg mięsa z kurczaka

2 kg mięsistych żeberek wieprzowych

45 dag wędzonego bekonu

pół filiżanki łopatki wieprzowej

anyż gwiazdkowy

liść laurowy

imbir

pęczek dymki

średnia cebula

2 marchewki

sos sojowy

mirin

Przygotowanie:

Do dużego garnka włożyć boczek, łopatkę i kurczaka. Dodać jarzyny i przyprawy, zalać wodą i zagotować. Gotować na małym ogniu przez godzinę. W połowie gotowania dołożyć grzyby. Gotowy rosół przecedzić, mięso wyjąć i pokroić w plastry. Do odcedzonego rosołu dodać marchewkę, groszek, cebulę i dymkę. Zagotować. Makaron ugotować, przelać zimną wodą i przełożyć do miski. Dodać szpinak i sos sojowy. Zalać rosołem. Na wierzchu ułożyć kawałki mięsa. Podawać z jajkiem w koszulce.

powrót

Podobne przepisy

Zupa dyniowa
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna
Krupnik z kaszą jaglaną
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dobre dla dzieci
Zupa kartoflana z pietruszkowym pesto
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Kotewka i zupa z dna plecaka
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
Zupa z dyni z mlekiem kokosowym
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
Zupa cebulowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.