Si King

Roosa manna


Przepis z programu Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Roosa manna
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

szklanka soku z czerwonej porzeczki

szklanka wody

½ szklanki cukru

½ szklanka kaszy manny

 

 

Przygotowanie:


Wlać do garnka sok i wodę, wsypać cukier. Doprowadzić płyn do wrzenia. Cały czas mieszając wsypać cienkim strumyczkiem kaszę. Gotować do miękkości (kilka minut). Ugotowaną kaszę wstawić do zlewu z zimną wodą na 5-10 minut, żeby przestygła. Rozbić kaszę trzepaczką albo mikserem, aż stanie się puszysta. Wlać do pucharków lub kompotierek. Podawać polane zimnym mlekiem.

powrót

Podobne przepisy

Gruszki zapiekane z serem pleśniowym
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ananasy z cukrem trzcinowym, sokiem i liśćmi z limonki o aromacie trawy cytrynowej
Przepis z programu Spalony? (odc. 1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia dietetyczna
Crumble z borówką amerykańską
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Waniliowy budyń jaglany z malinami i jeżynami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Kisiel żurawinowy
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.