Roosa manna

Roosa manna
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Si King

Seria kulinarna:
Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wlać do garnka sok i wodę, wsypać cukier. Doprowadzić płyn do wrzenia. Cały czas mieszając wsypać cienkim strumyczkiem kaszę. Gotować do miękkości (kilka minut). Ugotowaną kaszę wstawić do zlewu z zimną wodą na 5-10 minut, żeby przestygła. Rozbić kaszę trzepaczką albo mikserem, aż stanie się puszysta. Wlać do pucharków lub kompotierek. Podawać polane zimnym mlekiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA